barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Hol vagytok fiatalok?!

Úgy tűnik, nehéz megmozdítani a nagykovácsiakat, legyen szó bármilyen rendezvényről.
Március 21-én sűrű volt a programkínálat, a megjelentek száma mégis néhány tucatnyira korlátozódott csupán.

A közös pataktakarításban kb. kéttucatnyian segítettek. A NOE által szervezett Húsvét-váró játszóházban sem voltak többen ennyinél.

A 2700 háztartásba a Tájolóval együtt kiszórt szórólap és a Facebook hirdetés ellenére alig több, mint 100 család vitte haza a három ajándék árvácskát, hogy a háza elé ültesse.

Este pedig a Református Templomban az irodalmi esten ötvennél is kevesebben voltunk, és az átlagéletkor se volt kevesebb ötvennél. Az erdélyi Helikon költők verseit és a történelmi eseményeket hallgatva azért megfordult a fejemben: hol vagytok ilyenkor fiatalok? Pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy házhoz hozták nekünk a színvonalas irodalmat és történelmet.

Talán kicsit nyitottabb szemmel kellene járnunk-kelnünk, észrevennünk a nekünk és értünk szóló programokat, az újító kezdeményezéseket, a felénk áradó figyelmességet és kedvességet.

A közeljövőben sok-sok programot kínálnak az Öregiskola és az Önkormányzat intézményei, valamint a civil szerezetek, vegyük észre ezeket és látogassuk meg az eseményeket, hátha jól fogjuk érezni magunkat és rájövünk, nemcsak aludni jó hazajönni, hanem jó itthon lenni is. Itthon, a mi kis közösségünkben, a nagykovácsiak között.

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” (Tamási Áron)

Vissza