barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Nagykovácsi ünnepelt

Nagyszámú ünneplő közönség gyűlt össze 2015. Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából.

A magasztos élményt adó közös Nemzeti dal szavalás után megkoszorúztuk a Tisza István téren álló 1848-49-es emlékkövet, majd az iskolában folytatódott az ünneplés. Ez az ünnepünk a múltról szól, de a jövőnek üzen. A múltról dr. Fegyveres-Fiskál Gábor alpolgármester úr beszélt ünnepi beszédében, a jelenről és a jövőről pedig Szemesy Barbara alpolgármester asszony.

Megtisztelte rendezvényünket dr. Tarnai Richard Pest megyei kormánymegbízott is, aki néhány közvetlen és kedves szóval üdvözölte a nagykovácsiakat, kiemelten is a gyerekeket.

Ezt követően a Kispatak Óvoda Száva utcai óvodásai és a Nagykovácsi Általános Iskola 5. a. és b. osztályos tanulói adták elő alkalomnak megfelelő műsorszámaikat. Köszönjük nekik és felkészítő pedagógusaiknak a felemelő élményt. Ahogyan a Nagykovácsi Muzsikásokat is nagy-nagy köszönet illeti, hiszen sokadik alkalommal kaphattunk tőlük az ünnep varázsához illő zenei aláfestést.

Minden ünneplő ruháját kokárda díszítette, ezzel is jelképezve, hogy rokonságot vállalunk 1848-49 hőseivel, de jelképezve azt is, hogy egy nemzet vagyunk, összetartozunk!

Este pedig a helyi KDNP által az emlékkőnél szervezett meghitt esti megemlékezés zárta az ünnepi láncot Nagykovácsiban.

Tisztelet a bátraknak! Legyen béke, szabadság és egyetértés a világban, hazánkban és Nagykovácsiban!

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.” (Széchenyi István)

Vissza