barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

A várakozás ünnepe 2.

Advent második vasárnapján se kedvezett nekünk az időjárás. Néha szakadt, máskor szitált, de tulajdonképpen folyamatosan esett az eső, megnehezítve ezzel a falutakarítási munkálatokat. Persze örültünk, hogy legalább nem fagy! Sajnos viszont az adventi vásárt is elmosta ez az időjárás, alig volt, aki a kézműves portékákból vásárolt volna vagy csapatokba verődve beszélgetett volna.

Kevesen voltak a templomi második adventi gyertyagyújtáson is, pedig a meghitt légkörben, Gábor atya szavaival a következő hétre feltöltekezhet az ember lelke, hogy könnyebben viselje a hétköznapok megpróbáltatásait és türelmesebbé tegye a türelmetlenkedők között. A HOLDDALANAP zenekar pedig dalaival, zenéjével töltötte fel a hallgatóság szívét-lelkét. Aki kicsit jobban figyelt, a költői igényességű dalokban felfedezhette a mondanivalót és többféle nép zenéjének ritmusát, dallamait. Gulyás Anna hangja lenyűgözően tisztán és magasztosan szólt a fennkölt "hangversenyteremben". Kár, hogy ilyen kevesen részesültünk ebben az örömben.

Jövő vasárnap, december 14-én talán már hangulatos, havas tér közepén ünnepelhetjük advent 3. vasárnapját. Akkor majd lehetőség lesz végre teázgatva, forraltborozgatva beszélgetni, anekdotázni régi telekről, elmúlt karácsonyokról, a megmentett Nagykovácsiról és a közös jövőnkről. Mi, Nagykovácsi képviselői ott leszünk beszélgetőpartnerekre várva.

"Felfele s befele keresget a zene: lelke igazság, zsenge teste hagyomány nevelte fácska. A tetején éneklő madár csőrét a Holdra s a Napra tátja..."(HolddalaNap Zenekar)

fotó: Várdainé Bánkuti Margit

 

Vissza