barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Nagykovácsi: Összefogásból jeles!

“Mindenki panaszkodik az időjárásra, de senki nem tesz ellene semmit“ (Charles Dudley Warner)

December 1-én, hétfő este, a Honti Zoltán vezette Készenléti Szolgálat csapata elsőként cáfolt rá erre a régi mondásra. Ónos esőben, sötétben küzdve az elemekkel, vigyázták településünk lakóit és értékeit, elhárítva a baleseteket. A környék lakói meleg teával, élelmiszerrel segítettek, támogatták a kárelhárításban résztvevőket. Már ekkor újabb önkéntesek csatlakoztak a heroikus feladathoz. A folyamat beindult, a falu vezetése tette a dolgát, melegedőhelyet jelölt ki, ahol egy kölcsön generátor szolgáltatta az áramot, folyamatosan tájékoztatta a külső erőket és a lakosságot, net, telefon, plakátok, hangosbemondó segítségével.
Hajnalban már a külső segítség is megérkezett, az ovi egyre több családnak adott védelmet és meleg otthont. Óvónők, orvosok, generátor szakértő és sok-sok szakma tudói álltak csatasorba, hogy a gyerekeknek, felnőtteknek ne kelljen félnie, fáznia, éhen maradnia. Egyre többen jöttek! Voltak, akik teát osztottak az utakon, voltak, akik felajánlották fűthető házukat a rászorultaknak és voltak, akik láncfűrésszel mentettek. Az áramszünet ellenére is kinyíltak a boltok, hogy evvel segítsék azokat, akik hiányt szenvedtek élelmiszerből.
Este, a városi népek már egy győztes falu lakóit láthatták a tv híradókban, mert mi egy ilyen közösség vagyunk. Köszönjük Nagykovácsiak!

Fegyveres-Fiskál Gábor, alpolgármester

fotó: Csiha László

Vissza